17 Şubat 2009 Salı

PİLAVDAN GELEN KARGAŞA

Yemeğinizden çıkan kıl sizin için sorunsa sıradaki haberin pilavdan çıkan 20 yaşlarında birini anlattığını peşinen söylemeliyiz.

Söz konusu olay, aşçılarıyla ünlü Bolu’da, öğle yemeği için Esnaflar Lokantası’na gelen M-----‘in başına geldi. Pilavındaki başparmağı fark eden M-----, çığlık atarak sandalyesinden düştü. Talihsiz adam, belden aşağısı pilavın içinde çıplak bir erkeğin ifadesiz bakışlarla gerindiğini görünce kusarak bayıldı.

Daha ne olduğunu bile anlayamayan müşteriler, bir şok daha yaşadı. Olayı öğrenen lokanta aşçısı kendini kaybetti ve elindeki kepçeyle pilavdaki gence saldırdı. Kendini korumayı bilmediği gözlenen genç, vatandaşların çabalarıyla güçlükle kurtarıldı. “Pilavımdan nasıl çıkarsın?” diye sayıklayarak sinir krizi geçiren aşçı hastaneye kaldırıldı.

Hafif yaralı olarak lokantadan kaçmayı başaran gencin caddede, elleri üstünde kontrolsüzce koşması polislerin dikkatini çekti. Yakalanan şüpheli; sorgusunda hiçbir şey hatırlamadığını, aşçının saldırısı üzerine korkup kaçtığını belirtti. Pilavdan çıkarılamayan genç giydirildikten sonra hastaneye sevk edildi.

Olayın şokuyla caddeye fırlayan genci amatör bir kamera görüntülemeyi başardı.

Olayı birkaç çizik ve çürükle atlattığı için şanslı olduğunu söyleyen doktorlar, insan vücudunun pilava kaynamasının biyolojik olarak mümkün olamayacağını, vakanın oldukça sıra dışı olduğunu ifade ettiler.

Olay yerinde araştırma yapan polis, lokantanın tuvaletinde kare kare pilavdan çıkışın betimlendiği bir kâğıt buldu. Yetişkin birini taşıyacak kadar büyük bir tabakla neden pilav servisi yapıldığını soran gazeteciyi kovalayan lokanta sahibi ise gözaltına alındı.

Bulunan notun düzenlenmiş halini sizlere aktarıyoruz.

Haberin duyulmasıyla halk hastanenin önüne yığıldı. Her kesim, konuya farklı açıdan yaklaşıyor: Kimilerine göre bu işte Amerika’nın parmağı var. Kimileri de kara büyülerin varlığını savunuyor. Ellerinde meşale ve sopalarla gelen bir grup vatandaşın “İblisi yakalım” diyerek kapıya yürümesi ise gencin Mesih olduğuna inananları sinirlendirdi. Çıkan kavgada biri ağır iki kişi yaralandı. Toplanan kalabalık çevik kuvvetin gelmesiyle dağıldı.


Hastanedeki tablo ise dışarıdakinden oldukça farklıydı. Yaşadığı şoku çabuk atlatan genç, sempatik tavırları ve yaptığı şakalarla şimdiden hastanedekilerin sevgisini kazandı. Hemşirelerin “Pilavüst” adını taktıkları genç daha uzun süre gündemde kalacağa benziyor.

(Yukarıdaki pilavdan çıkışı gösteren resmin animasyonu için onurbuyuktopac@gmail.com adresine posta yollayabilirsiniz.)

1 yorum:

  1. Pilavüst ile tanıştım,hastanede yattığım dönem yanımdaki odada kalıyordu.Çok eğlenceli bir kişilik kendisi.Onun sayesinde iyileştim diyebilirim.Bence "O" bir halk kahramanı...

    YanıtlaSil